0
Stegt laks med birkesbagte rodfrugter og dild dip

Stegt laks med birkesbagte rodfrugter og dild dip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  2. Skræl alle rodfrugterne med undtagelse af kartoflerne. Skær rodfrugterne i tynde stave, fordel i ét lag på en bageplade, og vend med olie og birkes – du skal ikke nødvendigvis bruge hele posen. Krydr let med salt, men vær opmærksom på, at dippen også bliver rimelig salt. Bag i 20-25 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend et par gange undervejs.
  3. Pres citronen og bland saften i cremefraichen sammen med Skagen secret krydderi (start med lidt) smag evt. til med lidt salt, sukker og peber.
  4. Krydr laksen let med salt og peber. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når den er sprød og gylden og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min.) på den anden side.

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?