0
Stegt laks med blå kartofler, ristede hasselnødder og grønkåls-slaw

Stegt laks med blå kartofler, ristede hasselnødder og grønkåls-slaw

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blå kartofler
1 min.
Kartofler

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min.

Dræn vandet fra, og lad kartoflerne trække i 5 min under låg.

Skær kartoflerne i skiver, og kom dem i en stor skål.

Drys straks med salt, peber og lidt lys eddike, og vend rundt. Sæt kartoflerne til side.

coleslaw krydderigrønkålgulerøddergræsk yoghurt, 10%
5 min.
Grønkåls-slaw

Soignér gulerødderne, og skræl dem, hvis det er nødvendigt. 

Rib grønkål, snit det ultrafint, og kom det i en skål.

Knug kålen grundigt med lidt groft salt, til der begynder at komme væske ud af den. Lad kålen stå i 5-10 min, og dræn den derefter i en sigte.

Kram vandet ud af kålen, og kom den tilbage i skålen.

Snit også gulerødderne ultrafint, og kom dem i skålen med grønkål.

Rør yoghurt og coleslawkrydderi sammen, tilsæt lidt sukker eller honning, og smag til med lidt god, lys eddike.

basilikumhasselnødderhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Basilikumpesto med ristede hasselnødder

Rist hasselnødder på en tør pande, til de er gyldne.

Pluk basilikumblade, og pil og hak hvidløg.

Halvdelen af de ristede hasselnødder, basilikum, parmesan og hvidløg arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.

blå kartofler
25 min.
Pesto-kartofler

Vend pestoen ned i kartoflerne. Smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
30 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber, og gnid den i lidt olie. Steg den på skindsiden ved moderat til høj direkte varme i 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Servér straks. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste hasselnødder, der er hakket.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?