0
Stegt laks med blød aubergine, saltet creme frisk og bagte kartofler

Stegt laks med blød aubergine, saltet creme frisk og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Bag auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Prik huller i auberginen med en gaffel, og læg den i et ildfast fad.

Bag den i ca. 20 min., indtil den er helt mør.

bagekartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de er gyldne og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

Skagen Secret kryddericreme frisk 9%
15 min.
Dressingen

Hæld creme frisken i en skål, bland med krydderiblandingen, og smag til med salt.

purløg
20 min.
Anret auberginen

Hak purløget fint.

Pil skrællen af auberginen, skær den i tykke skiver på langs, og anret skiverne i fadet.

Drys purløg henover, og krydr med salt og peber.

ASC laks med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med aubergine, kartofler og creme frisk-dressing.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,5 g
Kulhydrat:
40,2 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
31,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?