0

Stegt laks med blomkålscouscous og stegte grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

grønne bønnerhvidløg
5 min.
Forbered grøntsagerne.

Kog bønnerne i saltet vand i 1 min.

Hak svampene og hvidløget i tynde skiver.

blomkål
10 min.
Riv blomkålen

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern og overfør til en skål.

laksefilet med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og krydr med salt og peber. Lad panden være varm, til at stege grøntsagerne.

20 min.
Steg bønnerne

Steg bønnerne i ved høj varme, indtil de begynder at få lidt farve. Kom hvidløget i og steg yderligere et par minutter.

Krydres med salt og peber.

ristede boghvedekerner
25 min.
Lun blomkålen

Dæk blomkålscouscousen med kogende vand i ca. 20 sek., så de bliver gennemlune.

Sigt det kogende vand fra, kom couscousen tilbage i skålen, vend med boghedekerner og krydr godt med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér laksen med de stegte bønner, kartoflerne og blomkålscouscousen.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?