Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kog bønnerne i saltet vand i 1 min.
Hak svampene og hvidløget i tynde skiver.
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern og overfør til en skål.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden og krydr med salt og peber. Lad panden være varm, til at stege grøntsagerne.
Steg bønnerne i ved høj varme, indtil de begynder at få lidt farve. Kom hvidløget i og steg yderligere et par minutter.
Krydres med salt og peber.
Dæk blomkålscouscousen med kogende vand i ca. 20 sek., så de bliver gennemlune.
Sigt det kogende vand fra, kom couscousen tilbage i skålen, vend med boghedekerner og krydr godt med salt og peber.
Servér laksen med de stegte bønner, kartoflerne og blomkålscouscousen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()