0
Stegt laks med blomkålscouscous og stegte grønne bønner

Stegt laks med blomkålscouscous og stegte grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

grønne bønnerhvidløg
5 min.
Forbered grøntsagerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 min.

Hak hvidløget i tynde skiver.

blomkål
10 min.
Riv blomkålen

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern, og overfør det til en skål.

laksefilet med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr med salt og peber. Lad panden være varm til stegning af grøntsagerne.

20 min.
Steg bønnerne

Steg bønnerne ved høj varme, indtil de begynder at få lidt farve. Kom hvidløget i, og steg yderligere et par minutter.

Krydres med salt og peber.

ristede boghvedekerner
25 min.
Lun blomkålen

Dæk blomkålscouscousen med kogende vand i ca. 20 sek., så den bliver gennemlun.

Sigt det kogende vand fra, kom couscousen tilbage i skålen, vend med boghvedekerner, og krydr godt med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér laksen med stegte bønner, kartofler og blomkålscouscous.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
569 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
46,6 g
heraf sukkerarter:
4,5 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
33,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?