0
Stegt laks med fregola, ærter og karrysauce

Stegt laks med fregola, ærter og karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frostklassisk karrysovspurløgFregola sardacitron
1 min.
Fregola, ærter & karrysovs:

Kog fregola i rigeligt vand tilsat lidt salt i 6-7 min. Kom ærter i, og kog dem med i 1 min. Hæld fregola og ærter i en sigte, og kom karrysovsen op i gryden, hvor du kogte fregola. Kog igennem, mens du pisker. Hæld fregola og ærter tilbage i sovsen, og kog igennem i 1 min. Kom til sidst finthakket purløg i, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

ASC laks med skind
10 min.
Laks:
Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let, "rødt" og saftigt indre.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet, pyntet med citronbåde.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?