0
Stegt laks med gnocchi, ærter og karrysauce

Stegt laks med gnocchi, ærter og karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

ASC laks med skind
1 min.
Laks

Krydr fisken med salt på begge sider, og steg den på skindsiden i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse).

Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min.) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let, "rødt" og saftigt indre.

ærter, frostklassisk karrysovspurløgfriske gnocchicitron
10 min.
Gnocchi, ærter & karrysovs

Kog vand tilsat lidt salt, kom ærter i, og kog dem i 1 min.

Hæld ærter i en sigte, kom karrysovsen op i gryden, og kog igennem, mens du pisker.

Kom ærterne tilbage i sovsen, og kog igennem i 1 min.

Kom til sidst finthakket purløg i, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Varm en pande op ved høj varme, og steg gnocchierne i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, indtil gnocchierne får godt med farve, og er gennemstegte.

Krydr godt med salt og peber.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet pyntet med citronbåde.

NB: På billedet er der benyttet pasta, men du modtager friske gnocchi.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.