0
Stegt laks med ravioli, ricotta og spinat. Dertil palmekål og salvie.

Stegt laks med ravioli, ricotta og spinat. Dertil palmekål og salvie.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Soigner og skær palmekålen i mundrette stykker, skyl i koldt vand, og tør den i en salatslynge.

2. Pil og fintsnit hvidløg og salvie.

3. Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand i 3-4 min. (vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne).

4. Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.

5. Kom lidt smør og olivenolie på en pande. Når smørret bruser uden at brune, tilsættes hvidløg og salvie (3-4 blade pr. person), som ristes til det bliver gyldent uden at branke. Krydr med salt og peber.

6. Tilsæt palmekålen, som svinges rundt i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.

7. Tilfør fløde og kog ind til ca. det halve. Kom de kogte ravioli ved, og vend forsigtigt rundt.

8. Kog igennem og smag igen til med salt, peber, lidt citronskal og -saft samt revet pecorino (brug 1/2).

9. Krydr laksen med salt og peber.

10. Steg den på skindsiden i olie/klaret smør på en pande ved moderat til høj varme (80 %) i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere laksen med et saftigt indre.

Anretning: Som vist på billedet. Riv det sidste pecorino over ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?