0
Stegt laks med sedani  i mild arrabbiata serveret med gratineret broccoli

Stegt laks med sedani i mild arrabbiata serveret med gratineret broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Arrabbiata betyder vred, og tilnavnet har denne ret fået takket være den styrke tomatsaucen opnår, når den tilføres pæne mængder paprika. Det er en ultra simpel pastaret, som i al sin enkelhed består af tomat, løg, chili, god pasta og ost.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccoliparmigiano reggiano (Parmesan)smørrasp
1 min.
Gratineret broccoli

Start med at tænde ovnen på 250 grader.

Del broccoli i små buketter - skræl gerne stokken og skær den i mindre stykker. Kog broccoli i 2 minutter. Kom broccoli i en sigte og lad dem dryppe af. Vend de varme broccoli med en generøs klump smør og revet ost (gem lidt ost til sovsen). Kom dem i et ildfast fad og drys med lidt rasp. Kom et par små klumper smør over og sæt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.

sedani, 50% fuldkorn
5 min.
Pasta

Bring en gryde med vand i kog og tilsæt godt med salt. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Skagenfood tomatsugochili flagerparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Sugo all'arrabbiata + pasta

Kom tomatsugoen i en gryde og bring den i kog. Skru ned og lad den simre i ca. 2 min. tilsæt lidt chili - pas på den her hot, så prøv dig frem. Juster evt. med mere chili afhængig af hvor stærk du ønsker sugoen (kan også drysses på ved bordet). Kom den færdigkogte pasta ned i gryden med tomatsugo og vend rundt med det sidste ost.

ASC laks med skind
15 min.
Laks

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden  i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

20 min.
Anretning

Som vist!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?