0
Stegt laks & salatat Baqduness wa Bassal & grünkern dertil harissa samt za'atar-yoghurt dip

Stegt laks & salatat Baqduness wa Bassal & grünkern dertil harissa samt za'atar-yoghurt dip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde - fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkern
1 min.
Grünkern

Kog grünkern i rigeligt vand i 12-14 min., skyl dem under den kolde hane, og dryp dem af i en sigte.

græsk yoghurt, 10%citronza'atar
2 min.
Yoghurtdressing:

Rør yoghurt med citronskal (KUN det gule) og lidt citronsaft, og smag til med za'atar (brug max halvdelen her), sukker, salt og peber.

rødløgbredbladet persilleza'atarcitron
5 min.
Salatat Baqduness wa Bassal, salat & grünkern

Rødløg skæres i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern), og vendes med lidt citronsaft. Skyl hjertesalaten, og skær den rustikt ud.

Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft, og drysses med det sidste za'atar.

Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie, og smag til med salt, citron og friskkværnet sort peber. Vend med de kogte og afdryppede grünkern og den skyllede salat.

ASC laks med skind
10 min.
Fisk:

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Har du et par hvidløgsfed i overskud, kan du med fordel komme dem på panden sammen med fisken. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg den derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den skal kun akkurat lige være gennemstegt.

harissapastecitron
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server citron, harissa og dressing til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?