0
Stegt lange i grøn rigatoni med parmesan og spinat

Stegt lange i grøn rigatoni med parmesan og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Hak porren

Hak porren fint, og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Steg porren ved middel varme i ca. 5 min., indtil den er blevet mør.

rigatoni, 50% fuldkorn
5 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

parmigiano reggiano (Parmesan)æg
10 min.
Rør æggemassen

Riv parmesanen i en skål, og tilsæt æggene. Pisk det godt sammen, og krydr med salt og peber.

spinat
15 min.
Tilsæt spinaten

Kom spinat op til porren, og lad den falde lidt sammen ved jævnlig omrøring.

langefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. til panden, når den er godt gennemvarm, og steg fisken i ca. 3 min. på den ene side ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

25 min.
Rør pastaen

Overfør pastaen til gryden med spinat og porre med en hulske. Hæld æggemassen i, og sluk for varmen.

Rør pastaen og æggemassen godt sammen, indtil æggemassen sætter sig lidt, og danner en creme om pastaen. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten med fisken henover.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
570 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
39,9 g
heraf sukkerarter:
5,5 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
46,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?