0
Stegt hvilling med helbagt blomkål og catalansk bønnesalat

Stegt hvilling med helbagt blomkål og catalansk bønnesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl kålen, skræl stokken, og skær et dybt kryds ned i bunden af stokken.

Læg kålen med roden opad på et ildfast fad, hæld lidt olie udover, og krydr med salt.

Bag kålen i ca. 30 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

hvide bønnersorte Leccino oliven, uden stentomatpassatabladsellericitronhvidløg
10 min.
Bønnesalat

Skyl sellerien, og hak den fint. Kom den hakkede selleri op i en skål sammen med drænede oliven og bønner. Pil hvidløget, og riv det ned i skålen sammen med skrællen fra citronen. Vend salaten godt rundt sammen med med salt og peber.

Hæld tomatpassataen i et fad, og krydr den med salt og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Anret salaten henover.

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte sid, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med blomkålen og salat.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
515 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
33,9 g
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
38 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?