0
Stegt lange med kejserfodsrisotto og løvstikke

Stegt lange med kejserfodsrisotto og løvstikke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Risotto: Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og squash skæres i små fine tern. Kernerne fjernes fra chilien og den hakkes fint. Stokkene (den nederste, tykkeste del) af kejserhattene skæres i tern. Sauter løg, kejserhat tern, chili og hvidløg i en tykbundet gryde, uden at de tager farve. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes - tilsættes gryden med løg, svampe, chili og hvidløg og sauteres i 1-2 min til også de er klare, igen uden at det tager farve. Tilsæt evt et skvat hvidvin eller æblemost hvis du har det og kog ind til det halve (kan udelades). Dæk herefter risene med varm grøntsagsbouillon eller vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere bouillon/vand efterhånden som væden absorberes af risene. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 minutter. Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risottoen på. Tilsæt squash i tern, finthakket løvstikke samt citronskal. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen. Lad risottoen hvile 5 minutter under låg. Smag nu til med salt, peber og lidt citronsaft + evt. mere parmesan.

Stegt langefilet: Skær fileterne i passende stykker og krydr dem med salt. Varm en god pande godt op, dyp fileterne i lidt neutral olie og steg fileterne på den pæneste side først. Når de begynder at tage farve vendes de forsigtig og steges færdig ved middel varme.

Tip: Når din pande er godt varm og du dypper fisken i lidt olie, i stedet for at hælde olien på panden, så kan du bruge mindre olie, og du slipper også for en del sprut og sprøjt, samt eventuelt røg i køkkenet :-)

Kejserhatte: Børst kejserhattene rene, halvér dem og steg dem gyldne i neutral olie. Krydr med salt.

Anretning: Som vist – pynt med lidt plukket løvstikke.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?