Start med at skylle porrerne, fjern top og rod, og skær dem i 3-4 cm lange stykker.
Rist solsikkekernerne et minut eller to på en tør pande. Tør panden af, og brug den senere til fisken.
Bland rucola og solsikkekerner i en skål, og tilsæt et par dråber olivenolie.
Kom porrerne op i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt et skud salt, og kog til porrerne er helt møre i ca. 8-10 min.
Varm panden fra før op ved højeste blus. Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Steg fisken i en smule olie i ca. 3-4 min. på den ene side, og 30 sekunder på den anden side.
Hvis du vil have fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.
Dræn bønnerne for vand.
Tag porrerne op af gryden, og hæld vandet væk. Tilsæt lidt olivenolie til gryden, og varm bønnerne igennem i gryden i ca. 2-3 min.
Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Smør en stor klat ricotta ud i bunden af en tallerken. Dryp lidt olivenolie over og krydr med lidt salt.
Anret porrer og bønner ovenpå, og riv godt med citronskal over. Anret fisk og salat ovenpå. Kom evt. et par dråber citronsaft på fisken.
Velbekomme!
Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.
Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia
Kundekommentarer ()