0
Stegt lange med ricotta, bønner og kogte porrer

Stegt lange med ricotta, bønner og kogte porrer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrersolsikkekerner
1 min.
Grønt

Start med at skylle porrerne, fjern top og rod, og skær dem i 3-4 cm lange stykker. 

Rist solsikkekernerne et minut eller to på en tør pande. Tør panden af, og brug den senere til fisken.

Bland rucola og solsikkekerner i en skål, og tilsæt et par dråber olivenolie.

porrer
10 min.
Porrer

Kom porrerne op i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt et skud salt, og kog til porrerne er helt møre i ca. 8-10 min.

langefilet
15 min.
Fisk

Varm panden fra før op ved højeste blus. Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.

Steg fisken i en smule olie i ca. 3-4 min. på den ene side, og 30 sekunder på den anden side.

Hvis du vil have fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.

cannellinibønner (eller black eye bønner)
25 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand.

Tag porrerne op af gryden, og hæld vandet væk. Tilsæt lidt olivenolie til gryden, og varm bønnerne igennem i gryden i ca. 2-3 min.

Krydr dem med salt og friskkværnet peber.

citron
30 min.
Anretning

Smør en stor klat ricotta ud i bunden af en tallerken. Dryp lidt olivenolie over og krydr med lidt salt.

Anret porrer og bønner ovenpå, og riv godt med citronskal over. Anret fisk og salat ovenpå. Kom evt. et par dråber citronsaft på fisken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?