Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem i grove tern, og kog dem helt møre i en gryde med vand, der dækker. Ingen salt i vandet.
Rens porrerne, og fjern top og rod. Del dem i stykker på 3-4 cm, og kog dem møre i 5-7 min. i en gryde med vand og et godt skud salt.
Skræl de gule beder, og riv dem på den grove side af et råkostjern.
Hak tranebærrene med en kniv.
Pil appelsinen, og skær den ud i mundrette stykker. Hak både løvstikkens stilke og blade med en skarp kniv.
Vend appelsiner, beder, tranebær og løvstikke sammen i en skål.
Del fisken i kuverstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet sort peber.
Steg dem på en meget varm pande i en smule olie. Først i 3-4 min. på den ene side, og derefter i ca. 30 sekunder på den anden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Mos til en lind pure med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret mosen på en tallerken med fisken ovenpå, og kogte porrer og råkost på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()