0
Stegt lyssej på kartoffelmos med råkost, kogte porrer og tranebær

Stegt lyssej på kartoffelmos med råkost, kogte porrer og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spisekartofler
1 min.
Mos

Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem i grove tern, og kog dem helt møre i en gryde med vand, der dækker. Ingen salt i vandet.

gule bederporrertørrede tranebærløvstikkeappelsin
3 min.
Grønt

Rens porrerne, og fjern top og rod. Del dem i stykker på 3-4 cm, og kog dem møre i 5-7 min. i en gryde med vand og et godt skud salt. 

Skræl de gule beder, og riv dem på den grove side af et råkostjern.

Hak tranebærrene med en kniv.

Pil appelsinen, og skær den ud i mundrette stykker. Hak både løvstikkens stilke og blade med en skarp kniv.

Vend appelsiner, beder, tranebær og løvstikke sammen i en skål.

lyssejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuverstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet sort peber.

Steg dem på en meget varm pande i en smule olie. Først i 3-4 min. på den ene side, og derefter i ca. 30 sekunder på den anden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

25 min.
Mos

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Mos til en lind pure med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret mosen på en tallerken med fisken ovenpå, og kogte porrer og råkost på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?