0
Dampet havkat, glaskål, rucola, nektariner og kota

Dampet havkat, glaskål, rucola, nektariner og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

havkatfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side. 

glaskålnektariner
3 min.
Forbered grøntsagerne

Skær glaskål i stave og nektarin i både.

mandler
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

gnocchiKota-ost
20 min.
Steg gnocchierne

Steg gnocchierne på en varm pande i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve og er blevet gennemvarme.

Vend gnocchier, rucola, nektariner, glaskål, nødder og brud af kota-osten sammen i en skål sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person.

Smag til med salt, peber og lidt eddike.

25 min.
Damp fisken

Læg fisken i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage og er blevet mælkehvid.

Krydr godt med salt.

30 min.
Anretning

Servér fisken med gnocchisalaten. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
25,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
45,6 g
heraf sukkerarter:
9 g
Kostfibre:
10,8 g
Protein:
38,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?