Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skær glaskål i stave og nektarin i både.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Steg gnocchierne på en varm pande i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve og er blevet gennemvarme.
Vend gnocchier, rucola, nektariner, glaskål, nødder og brud af kota-osten sammen i en skål sammen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person.
Smag til med salt, peber og lidt eddike.
Læg fisken i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.
Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage og er blevet mælkehvid.
Krydr godt med salt.
Servér fisken med gnocchisalaten.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften