0
Stegt hvilling i bønnehummus med granatæble, bagte porrer og græskarkerner

Stegt hvilling i bønnehummus med granatæble, bagte porrer og græskarkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Sesamfrø, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvillingfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

porre
3 min.
Bag porren

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Flæk porren i 4 på den lange led, og skær stykkerne til, så de passer i et ovnfast fad.

Krydr med salt, peber og 1 spsk. balsamico pr. person.

Bag porren i 10-15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

cannellinibønnerhvidløghummus krydderiblandingcitrongræskarkerner
15 min.
Lav hummusen

Dræn væden fra bønnerne (gem væden), og kom dem op i en skål eller en blender.

Tilsæt krydderiblanding, græskarkerner og hvidløg til bønnerne sammen med lidt revet citronskal og 1 spsk. olivenolie pr. person.

Krydr med salt og peber, og blend med en almindelig blender eller en stavblender. Hæld væden fra bønnerne i undervejs, indtil hummusen får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hæld hummusen ud på et fad. Drys bærrene fra granatæblet ud på hummusen.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken med hummusen og de bagte porrer.

NB: Billedet viser fisken uden skind. Man kan vælge af spise skindet eller blot tage det af efter stegning.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
42,9 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
5,5 g
Protein:
41 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?