0
Stegt kulmule med grillede forårsløg, skysauce og estragon

Stegt kulmule med grillede forårsløg, skysauce og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og sæt den til side.

hvidkålforårsløgestragon
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak hvidkålen i tynde strimler, krydr den godt med salt, og sæt den til side.

Hak forårsløget i mundrette stykker.

Pluk bladene fra stilken på estragonen.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Grill forårsløget og rist brødet

Varm en pande op ved høj varme. Grill forårsløgene uden fedtstof, indtil de bliver lidt brankede på to sider, og er blevet møre.

Bag eller rist brødet som angivet på pakken.

citronBavnehøj osten
20 min.
Færdiggør salaten

Vend kålen med forårsløg, estragonblade, revet ost og citronsaft.

Smag til med salt og peber.

skysovs
25 min.
Steg fisken og lun sovsen

Varm panden fra før op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme, indtil den har fået godt med farve.

Vend fisken, hæld sovsen i, og servér, når sovsen er helt varm.

30 min.
Anretning

Servér fisk og sovs sammen med salat og brød. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
511 kcal
Fedt:
19,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
45,7 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
4,9 g
Protein:
34,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?