Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær blomkålen i små stykker og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag kålen i ca. 25 min., indtil den har fået farve og er blevet mør.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog kartoflerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hak løget fint og overfør til en stor skål. Krydr løgene med salt og vend med revet citronskal og citronsaft.
Hak æblerne tern og tilsæt rødløget. Lige før servering vendes de bagte blomkål i og mandlerne.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Skær fisken i portionsstørrelser. Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Sigt vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af. Kom kartoflerne tilbage i gryden, mos kartoflerne med et piskeris og tilsæt creme frisken, indtil det får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Servér fisken med mosen og blomkålssalaten.
Kommentarer og forslag til opskriften