0

Stegt lyssej med kartoffelmos, syltede rødløg og bagt blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

blomkål
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i små stykker og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag kålen i ca. 25 min., indtil den har fået farve og er blevet mør.

bagekartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog kartoflerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre.

mandler
10 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

rødløgæblecitron
15 min.
Hak løget

Hak løget fint og overfør til en stor skål. Krydr løgene med salt og vend med revet citronskal og citronsaft.

Hak æblerne tern og tilsæt rødløget. Lige før servering vendes de bagte blomkål i og mandlerne.

lyssejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær fisken i portionsstørrelser. Vend fisken i hvedemel på begge sider, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

25 min.
Rør mosen

Sigt vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af. Kom kartoflerne tilbage i gryden, mos kartoflerne med et piskeris og tilsæt creme frisken, indtil det får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med mosen og blomkålssalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften