Sæt ovnen på 225 grader. Skræl eller skrub gulerødderne grundigt under vand. Flæk dem og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person og krydr dem med salt. Bag gulerødderne i ca. 15 min. til de har en gylden overflade og har en blød midte.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Skyl æblet og purløget grundigt og afdryp for vand. Skær æblet i små tern og hak purløget så fint som muligt.
Hæld creme frisken i en skål og tilsæt æble og purløg og smag til med salt og peber.
Varm en pande op til høj varme. Tilsæt en smule olie, og steg makrelfileterne i ca. 2 minutter på skindsiden, til de har taget godt med farve. Giv dem evt. et let tryk, så skindet kommer helt ned mod panden de første 30 sekunder af stegningen. Når fisken har stegt på skindsiden, vender du dem om, og steger dem færdig i ca. 30 sekunder på kødsiden og krydres med salt.
Servér den stegte makrel med de kogte kartofler, de bagte gulerødder og æble/creme frisk dressingen.
Kundekommentarer ()