Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skær rødbeder og fennikel i mundrette stykker. Dæk en bradepande med bagepapir. Spred rødbede og fennikel ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i 10-15 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet helt møre.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Pluk myntebladene fra stilken, og hak dem groft.
Når grøntsagerne er bagt færdige, vendes de i citronsaft, og toppes med revet ost og mynte.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1-2 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartofler og salat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()