0
Stegt makrel med bagte rødbeder, fennikel og parmesan

Stegt makrel med bagte rødbeder, fennikel og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederFennikel
1 min.
Bag beder og fennikel

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær rødbeder og fennikel i mundrette stykker. Dæk en bradepande med bagepapir. Spred rødbede og fennikel ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i 10-15 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet helt møre.

kartofler
10 min.
Kog kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

mynteparmigiano reggiano (Parmesan)citron
15 min.
Færdiggør salaten

Pluk myntebladene fra stilken, og hak dem groft.

Når grøntsagerne er bagt færdige, vendes de i citronsaft, og toppes med revet ost og mynte.

makrelfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1-2 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
30,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,5 g
Kulhydrat:
40,3 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
35,5 g