Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skrælle selleriet med en kartoffelskræller, og fjern rødderne med en kniv. Pas dog på ikke at skære for meget væk.
Skær selleriet ud i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie og lidt salt. Bag ternene i ovnen på en flad plade i ca. 25 min., til de er møre og har taget lidt farve.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.
Hak nødderne fint med en kniv.
Bland nødder, salat, persilleblade og persillestilke i en skål, og tilsæt et godt skud citronsaft og lidt olivenolie.
Vend det hele godt sammen, og krydr med lidt friskkværnet sort peber - ingen salt!
Varm en stor pande op ved højeste blus. Tilsæt lidt olie, og steg makrellen på skindsiden i 2-3 min, og herefter max. 30 sekunder på kødsiden. Det kan være en fordel lige at holde fileterne nede i starten af stegningen, ved et let tryk med en palet.
Tag fisken af panden, og krydr med lidt salt.
Smør en god skefuld creme fraiche ud på en flad tallerken. Anret selleriternene herpå med fisken ovenpå.
Slut af med at komme salaten på siden. Og husk at komme evt. overskydende marinade på tallerkenen.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()