0
Stegt makrel på bagt selleri med hasselnødder, creme fraiche og bitter salat

Stegt makrel på bagt selleri med hasselnødder, creme fraiche og bitter salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleriradicchiobredbladet persille
1 min.
Selleri

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Start med at skrælle selleriet med en kartoffelskræller, og fjern rødderne med en kniv. Pas dog på ikke at skære for meget væk.

Skær selleriet ud i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie og lidt salt. Bag ternene i ovnen på en flad plade i ca. 25 min., til de er møre og har taget lidt farve.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.

hasselnøddekerner
15 min.
Nødder

Hak nødderne fint med en kniv.

Bland nødder, salat, persilleblade og persillestilke i en skål, og tilsæt et godt skud citronsaft og lidt olivenolie. 

Vend det hele godt sammen, og krydr med lidt friskkværnet sort peber - ingen salt!

makrelfilet med skind
20 min.
Makrel

Varm en stor pande op ved højeste blus. Tilsæt lidt olie, og steg makrellen på skindsiden i 2-3 min, og herefter max. 30 sekunder på kødsiden. Det kan være en fordel lige at holde fileterne nede i starten af stegningen, ved et let tryk med en palet.

Tag fisken af panden, og krydr med lidt salt.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Smør en god skefuld creme fraiche ud på en flad tallerken. Anret selleriternene herpå med fisken ovenpå.

Slut af med at komme salaten på siden. Og husk at komme evt. overskydende marinade på tallerkenen.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?