0
Stegt medister med coleslaw, estragon og kartoffelwedges

Stegt medister med coleslaw, estragon og kartoffelwedges

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 25 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

5 min.
Hak rødløget

Hak rødløget fint og overfør til en stor skål og dæk dem med eddike og krydr med salt.

spidskålgulerod
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden i tynde skiver og spidskålen i strimler. 

Pluk estragonbladene fra stilkene.

medisterpølse
20 min.
Steg pølsen

Kom pølsen på en kold pande med lidt olie og steg pølsen ved middelvarme i ca. 5-6 min. på to sider, indtil pølsen er gennemstegt.

creme frisk 9%mayonnaise
25 min.
Rør coleslawen

Kom creme frisken og mayonnaisen i de syltede rødløg og rør godt rundt.

Vend grøntsagerne og estragonen i salaten og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pølsen med kartoflerne og coleslawen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
656 kcal
Fedt:
37,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
10,3 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
25,2 g