Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl rødbederne grundigt, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand i ca. 20-25 min. Kom de møre rødbeder i et dørslag eller sigte, og giv dem et kuldechok med iskoldt vand i 1 minut.
Gnub derefter forsigtigt skindet af med hænderne. Pas på de farver voldsomt - brug evt. gummihandsker!
Kog bulgur i rigeligt vand med lidt salt i 8-10 min. Lad dem afdryppe, og køle lidt af i en sigte.
Skær top og bund af de kogte og afskindede rødbeder, og skær dem derefter i rustikke tern.
Vend rødbederne med hytteost (brug det halve her), sennep (1/2 spsk. pr. person), de kogte bulgur, fintsnittede rødløg, plukket og hakket persille (gem lidt persille til pynt) samt generøse mængder af din bedste olivenolie.
Smag til med salt, peber samt citronskal og saft.
Brun medisterpølsen grundigt af på en godt varm pande med neutral olie. Skru ned for blusset, når hele pølsen er godt brunet på begge sider, og steg medisterpølsen færdig ved jævn varme i ca. 6-7 min. på hver side, til den er gylden, sprød og gennemstegt. Krydr med friskkværnet peber.
Som vist på foto. Server med en klat af det sidste hytteost.
Kommentarer og forslag til opskriften