0
Stegt medisterpølse med bulgur, rødbeder og hytteost

Stegt medisterpølse med bulgur, rødbeder og hytteost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Kogte rødbeder

Skyl rødbederne grundigt, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand i ca. 20-25 min. Kom de møre rødbeder i et dørslag eller sigte, og giv dem et kuldechok med iskoldt vand i 1 minut.

Gnub derefter forsigtigt skindet af med hænderne. Pas på de farver voldsomt - brug evt. gummihandsker! 

bulgur
10 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt vand med lidt salt i 8-10 min. Lad dem afdryppe, og køle lidt af i en sigte.

hytteostbredbladet persillerødløgcitron
25 min.
Bulgursalat med rødbeder, sennep og hytteost

Skær top og bund af de kogte og afskindede rødbeder, og skær dem derefter i rustikke tern.

Vend rødbederne med hytteost (brug det halve her), sennep (1/2 spsk. pr. person), de kogte bulgur, fintsnittede rødløg, plukket og hakket persille (gem lidt persille til pynt) samt generøse mængder af din bedste olivenolie.

Smag til med salt, peber samt citronskal og saft. 

medisterpølse
30 min.
Medisterpølse

Brun medisterpølsen grundigt af på en godt varm pande med neutral olie. Skru ned for blusset, når hele pølsen er godt brunet på begge sider, og steg medisterpølsen færdig ved jævn varme i ca. 6-7 min. på hver side, til den er gylden, sprød og gennemstegt. Krydr med friskkværnet peber.

40 min.
Anretning

Som vist på foto. Server med en klat af det sidste hytteost.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.