0

Stegt medisterpølse med stuvet hvidkål, råsyltede rødbeder og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kartofler

Skræl evt. kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Lad dem dryppe af, og vend med lidt smør.

hvidkålPiskefløde
5 min.
Stuvet kål

Snit kålen fint, kom den i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til.

Kog ved svag varme og under låg i ca. 10-15 min., til kålen er godt mør. 

Kom kålen i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).

Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr. pers., du laver mad til, i den gryde, hvor du kogte kålen.

Bag den godt igennem, tilsæt kogevandet fra kålen, kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog godt igennem igen - Pas på det ikke brænder på!

Kom kål i, kog igennem, og smag til med salt og masser af sort peber.

rødbeder
20 min.
Rødbeder

Skræl rødbeder, og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern, eller riv dem på et rivejern. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.

Vend med god eddike (f.eks balsamico), lidt honning/sukker samt godt med salt og peber.

medister
30 min.
Medisterpølse

Brun medisterpølsen grundigt af på en godt varm pande med neutral olie. 

Skru ned for blusset, når hele pølsen er godt brunet på begge sider, og steg medisterpølsen færdig ved jævn varme i ca. 6-7 min. på hver side, til den er gylden, sprød og gennemstegt.

Krydr med friskkværnet peber.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér med råsyltede rødbeder til.

Kommentarer og forslag til opskriften