0
Stegt kuller i grøn karry med ris og peanuts
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

ris, basmatikasserolle
1 min.
Kog risene

Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.

thai basilikum / holy basilgulerødderbrun mark-champignonpeanuts
3 min.
Forbered det grønne

Hak peanuts med en kniv. Skær gulerødder ud i strimler, og skær champignons i kvarte. Pluk basilikum ud i blade.

Grøn thai-karry sovsbrun mark-champignonkullerfilet uden skind
8 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme. Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på panden i en smule olie i 3-4 min. på den ene side og max 30 sekunder på den anden side. Tag herefter fisken af panden, og tilsæt svampene. Lad dem stege et minut eller to, og hæld så karrysovsen på. Giv sovsen et opkog på panden.

20 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom gulerødder rundt og hæld sovsen over. Drys med peanuts og basilikum.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?