0
Stegt mørksej i tortilla med krydrede bønner og queso fresco

Stegt mørksej i tortilla med krydrede bønner og queso fresco

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

babyspinatløgbladsellerilime
1 min.
Grønt

Skræl løg, og hak det superfint med en skarp kniv. Snit bladselleristænglerne i tynde skiver. Skyl babyspinat i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke.

Bland bladselleri og løg i en skål, og vend det med masser af limesaft og fintrevet limeskal. Kom herefter spinaten i, og vend let rundt.

sorte  bønnerMexicansk krydderiblanding (stærk)
5 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand. Varm en gryde op ved medium varme med et godt skud olivenolie. Kom bønner og krydderblanding ned i gryden, og lad det varme godt igennem i nogle min. Smag til med lidt salt.

mørksejfilet uden skindMajstortillas - nixtamal
15 min.
Fisk

Tør fisken med et stykke køkkenrulle, del den i mundrette stykker, og krydr dem let med salt.

Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en god mængde olie. Steg fiskestykkerne, til de har taget farve på den ene side. Vend dem så forsigtigt, og steg dem færdige på den anden side. Steg i max. 2 min. i alt. Steg gerne fisken over flere gange, så du ikke overfylder panden.

Lun pandekagerne på en meget varm, tør pande 2-3 min. Og hold dem derefter lune i et klæde.

queso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Anretning

Anret tortillas ved bordet med bønner, grønt og fisk. Slut af med stykker af friskost drysset over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?