0
Stegt mørksej med romescosauce, dampede løg og sedanini

Stegt mørksej med romescosauce, dampede løg og sedanini

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgsedanini, 50% Fuldkorn
1 min.
Grønt

Start med at sætte en stor gryde vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt. Når vandet bulderkoger, koger du pastaen, til den er al dente efter anvisning på pakken.

Skyl løgene, og fjern roden. Skær løgene i kvarte, og kom dem op i en lille gryde med en mængde vand, så bunden lige er dækket. Krydr med lidt salt, og damp løgene under låg i 3-4 min.

romesco sovsmørksejfilet uden skind
5 min.
Fisk

Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Tag fisken af panden, og krydr den med lidt salt. Skru panden ned på mellem varme, og tilsæt romescosaucen og den kogte pasta.

Kom gerne et par spsk. kogevand fra pastaen op i panden også. Sving godt rundt, så pastaen bliver dækket i sauce.

rucolacitron
10 min.
Salat

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie, lidt salt og godt med friskkværnet sort peber. Vend skyllet og tørret rucola heri.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Anret pasta og dampede løg i en dyb tallerken. Kom fisk ovenpå og salat på siden. Slut af med at rive osten fint over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?