0
Bagt mørksej med cremet knoldselleri, krydrede kikærter og agurk

Bagt mørksej med cremet knoldselleri, krydrede kikærter og agurk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vandbaharat krydderi
1 min.
Kikærter

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Dræn kikærterne grundigt for vand, vend dem med et par dråber olivenolie, lidt salt og krydderiblandingen. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 15-20 min., til de er sprøde. Rør gerne rundt i dem undervejs.

knoldsellerimørksejfilet uden skindagurkhvidløgcitron
5 min.
Grønt og fisk

Skræl knoldselleriet, og skyl agurken.

Skær knoldselleri i tern på ca. 1x1 cm og agurken i små tern. Snit hvidløgene fint med en kniv. Vend agurketernene med masser af citronsaft i en skål.

Skær fisken ud i kuvertstykker, og gnid dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og sæt fadet ind nederst i ovnen under kikærterne. Bag fisken i ca. 15 min., til den er gennembagt.

hvidløgknoldsellericreme fraiche 38%agurk
15 min.
Selleri

Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme. Tilsæt en smule olie, og steg selleriternene, til de har taget lidt farve og er møre med lidt bid. Kom så hvidløgene på panden, og lad dem varme lidt med uden at tage farve.

Tilsæt creme fraichen til panden, og lad den koge op og creme sellerien.

Smag til med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret de cremede selleri på en tallerken med fisken ovenpå. Slut af med at komme kikærter og agurker på tallerkenen.

Velbekomme!

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?