0
Kuller med sød kartoffelpure, stegt kål og persille

Kuller med sød kartoffelpure, stegt kål og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kullerfilet med skind
1 min.
Fisken

Sæt ovnen på 140°C. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på kødsiden. Læg fisken med skindsiden opad i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

sød kartoffelcitronpersille
3 min.
Pureen

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Koges i ca. 15 min., indtil stykkerne er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Skyl persillen, afdryp den for vand, og hak den groft.

Sigt vandet fra (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender, til de får en cremet konsistens. Tilfør evt. lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Pureen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.

Kom persillen i, og smag til med salt og citronsaft.

15 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Fisken er færdig, når skindet kan trækkes af.

grønkålpalmekål
20 min.
Kålen

Skyl grønkål og palmekål grundigt, riv bladene fra stilken, og riv dem i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. under jævnlig omrøring, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

Smages til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken henover kartoffelpureen sammen med den stegte kål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,7 g
Kulhydrat:
39,3 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
18,6 g
Protein:
37 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?