0
Stegt mørksej med spidskåls-tabbouleh
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spidskålrødløg
1 min.
Kål & saltede løg

Fjern evt. de yderste blade på kålen, og skær resten i fin julienne på et mandolinjern.

Skræl og skær rødløgene tyndt ud, og brug gerne mandolinjernet her igen.

Kom de skårede løg og kål i en skål, drys med fint salt, og knug kål og løg med hænderne, så saltet bliver godt arbejdet ind. Kom en smule sukker ved, efter de er knuget med salt, og lad det trække i 5 min. 

tabbouleh krydderibredbladet persillesalatost i tern (marineret i chiliolie)bulgurhvidløgcitron
5 min.
Tabbouleh

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand, og kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet, og kog 10-12 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kassér dog den nederste 1/3 af stilkene).

Vend den kogte bulgur med tabbouleh-krydderiblandingen, kål, løg og persille samt lidt god olivenolie, presset hvidløg og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

Smuldr til sidst osten, og vend den forsigtigt i salaten.

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt r (se video ovenover)ug- eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne, og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen, ved at tage smør fra panden med en spiseske, og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min., og krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.