0
Stegt mørksej på polenta med romesco og parmesan

Stegt mørksej på polenta med romesco og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem inden start

gulerødderromesco sovsrødkål
1 min.
Lav det grønne

Snit kål og gulerødder i tynde strimler. Vend dem sammen med romescosovs i en skål.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
3 min.
Lav polentaen

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering varmer du forsigtigt polentaen op igen, og justerer evt. konsistensen med lidt vand. Den skal være som en lind havregrød. Rør en god sjat olivenolie eller et par klatter smør og masser af fintrevet parmesan i. Smag til med salt og friskkværnet peber.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Steg fisken

Sæt en pande over ved høj varme med lidt olie. Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt. Krydr med salt.

citron
20 min.
Anretning

Anret polentaen på en tallerken med fisken ovenpå. Riv citronskal fint over fisken, og anret salaten ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?