Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem inden start
Snit kål og gulerødder i tynde strimler. Vend dem sammen med romescosovs i en skål.
Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.
Lige inden servering varmer du forsigtigt polentaen op igen, og justerer evt. konsistensen med lidt vand. Den skal være som en lind havregrød. Rør en god sjat olivenolie eller et par klatter smør og masser af fintrevet parmesan i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Sæt en pande over ved høj varme med lidt olie. Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt. Krydr med salt.
Anret polentaen på en tallerken med fisken ovenpå. Riv citronskal fint over fisken, og anret salaten ved siden af.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()