0
Stegt kuller med stuvede hvide bønner, kogt fennikel og grønkål

Stegt kuller med stuvede hvide bønner, kogt fennikel og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikelskalotteløgbredbladet persillegrapegrønkål
1 min.
Forbered grøntsager

Skær fennikel i både - ca. 6 både pr. fennikel. Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Rib grønkålen fra stokken, skyl den grundigt og hak den fint. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint. Skræl grapen og skær den i skiver, og derefter i mundrette stykker.

hvide bønnerskalotteløg
10 min.
Lav bønnerne

Dræn bønnerne og kom dem op i en gryde, sammen med skalotteløgene og et godt skud olivenolie. Varm dem godt igennem ca. 3-4 min., uden at løgene tager farve.

Fennikel
13 min.
Kog fennikel

Kom fennikelbådene op i en stor gryde. Dæk med vand og tilsæt et skud salt. Lad dem koge ca. 3-4 min. til de lige er møre. Test evt. med en lille spids kniv.

grønkålgrapebredbladet persille
16 min.
Lav grønkålssalat

Kom grønkål, persilleblade, persillestilke og grape op i en skål, sammen med et godt skud groftkværnet sort peber og lidt olivenolie. Vend det hele godt rundt.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Sæt en pande over ved høj varme, tilsæt lidt olie og steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Lun bønnerne op en sidste gang. Træk gryden fra varmen, og riv osten fint ned i. Rør grundigt rundt, så osten smelter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret på en tallerken med kogt fennikel, stegt fisk og grønkålssalat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?