Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fennikel i både - ca. 6 både pr. fennikel. Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Rib grønkålen fra stokken, skyl den grundigt og hak den fint. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint. Skræl grapen og skær den i skiver, og derefter i mundrette stykker.
Dræn bønnerne og kom dem op i en gryde, sammen med skalotteløgene og et godt skud olivenolie. Varm dem godt igennem ca. 3-4 min., uden at løgene tager farve.
Kom fennikelbådene op i en stor gryde. Dæk med vand og tilsæt et skud salt. Lad dem koge ca. 3-4 min. til de lige er møre. Test evt. med en lille spids kniv.
Kom grønkål, persilleblade, persillestilke og grape op i en skål, sammen med et godt skud groftkværnet sort peber og lidt olivenolie. Vend det hele godt rundt.
Skær fisken i kuvertstykker. Sæt en pande over ved høj varme, tilsæt lidt olie og steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt.
Lun bønnerne op en sidste gang. Træk gryden fra varmen, og riv osten fint ned i. Rør grundigt rundt, så osten smelter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Anret på en tallerken med kogt fennikel, stegt fisk og grønkålssalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()