0
Stegt laks i bladbeder med ingefær og hvidløg i saltet yoghurt

Stegt laks i bladbeder med ingefær og hvidløg i saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ASC laks med skind
1 min.
Salt fisken

Krydr fisken godt med salt på begge sider, og gem den til senere.

quinoa
5 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

porre
10 min.
Steg porren

Hak porren i strimler, og overfør dem til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person. Kom låg på, og lad porren simre ved middel varme i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil den er blevet helt mør. Krydr med salt og peber.

solsikkekerner
15 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

bladbederingefærhvidløg
20 min.
Steg bladbederne

Riv bladene fra bladbederne i mundrette stykker. Hak stilkene fint.

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bladbederne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. under omrøring, indtil de begynder at falde lidt sammen. Tilsæt hvidløg og ingefær, og rør yderligere 1 min. Krydr med salt.

ASC laks med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en ny pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

solsikkekerneryoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Fordel quinoa i dybe tallerkener, og anret fisk, porre og bladbeder henover. Krydr yoghurten med salt, og servér den til. Drys solsikkekerner henover.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
32,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
38,1 g
heraf sukkerarter:
5,8 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
32,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?