0

Stegt ørred i bladbeder med ingefær og hvidløg i saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ørredfilet med skind
1 min.
Salt fisken

Krydr fisken godt med salt på begge sider og gem til senere.

quinoa
5 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

porre
10 min.
Steg porren

Hak porren i strimler og overfør til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person. Kom låg på på og lad det simre ved middel varme i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil porren er blevet helt mør. Krydres med salt og peber.

solsikkekerner
15 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

bladbederingefærhvidløg
20 min.
Steg bladbederne

Riv bladene på bladbederne i mundrette stykker. Hak stilkene fint.

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bladbederne i 1/2 spsk olie pr. person i ca. 1 min. under omrøring, indtil det begynder at falde lidt sammen. Tilsæt hvidløget og ingefæren og rør yderligere 1 min. Krydres med salt.

ørredfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en ny pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel quinoaen i dybe tallerkener og anret fisken, porren og bladbederne henover. Krydr yoghurten med salt og servér til.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?