Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken godt med salt på begge sider og gem til senere.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Hak porren i strimler og overfør til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person. Kom låg på på og lad det simre ved middel varme i ca. 15 min. under jævnlig omrøring, indtil porren er blevet helt mør. Krydres med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Riv bladene på bladbederne i mundrette stykker. Hak stilkene fint.
Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bladbederne i 1/2 spsk olie pr. person i ca. 1 min. under omrøring, indtil det begynder at falde lidt sammen. Tilsæt hvidløget og ingefæren og rør yderligere 1 min. Krydres med salt.
Varm en ny pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden og servér straks.
Fordel quinoaen i dybe tallerkener og anret fisken, porren og bladbederne henover. Krydr yoghurten med salt og servér til.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()