Rosenkål: Del rosenkålen i løse blade - kasser evt. de alleryderste blade, hvis de ikke er flotte. Midterdelen kan du blot dele i kvarte. Skyl kålene i koldt vand. Blancher dem i kogende, letsaltet vand i ca. 20 sekunder. Tag kålene op med en hulske, og lad den køle af i isvand.
Kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand i ca. 20 minutter. Du kan bruge vand og gryde, du har blancheret kål i.
Gulerødder: Skræl og skyl gulerødderne, skær dem i mundrette bidder og lad dem koge sammen med kartoflerne de sidste 4 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartofler og gulerødder køle let af.
Salat: Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Lav en dressing af god olivenolie, lidt eddike eller citronsaft. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Vend de lune kartofler, gulerødder og rosenkål i dressingen sammen med tranebær og solsikkekerner. Smag til med salt og peber.
Kold sauce: Bland creme fraiche med hakket dild, salt og peber. Rør godt sammen og smag til.
Ørred: Krydr ørreden med salt og peber. Steg den på skindsiden i olie i ca. 3 minutter. Vend forsigtigt, og steg videre på den anden side et minuts tid.
Anretning: Anret et stykke ørred på hver tallerken sammen med kålsalat og en skefuld sauce.
Kundekommentarer ()