0
Stegt okse i fladbrød med labneh, hårdtstegt kål i mynte og chili

Stegt okse i fladbrød med labneh, hårdtstegt kål i mynte og chili

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløgmynterød chili
1 min.
Hak urterne

Hak løg, mynteblade og chili (pas på med mængden - den er stærk) fint.

savoykålgrønkål
5 min.
Forbered kålen

Pil bladene fra stilken på grønkålen, og skær bladene på savoykålen i mundrette stykker.

græsk yoghurt 2 %hvidløg
15 min.
Rør labnehen

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med revet hvidløg og salt.

oksestrimlerTortilla hvede wraps - blødeza'atar
20 min.
Steg kødet og lun brødet

Steg kødet på en varm pande i 1-2 min.

Krydr med krydderiblandingen og smag til med salt og peber.

Lun tortillaerne på en tør pande eller i ovnen.

25 min.
Steg kålen

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend kålen med løg, chili og mynte, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér tortillaerne med kød, stegt kål og labneh.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
41,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?