Hak løg, mynteblade og chili (pas på med mængden - den er stærk) fint.
Pil bladene fra stilken på grønkålen, og skær bladene på savoykålen i mundrette stykker.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med revet hvidløg og salt.
Steg kødet på en varm pande i 1-2 min.
Krydr med krydderiblandingen og smag til med salt og peber.
Lun tortillaerne på en tør pande eller i ovnen.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend kålen med løg, chili og mynte, og smag til med salt og peber.
Servér tortillaerne med kød, stegt kål og labneh.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()