0

Stegt okse i lun salat med tomater, dild og dressing på krystal karl

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødgyroskrydderi
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/4 tsk salt pr. person. Rør det godt rundt i kødet og lad stå til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
5 min.
Steg brødet

Skær brødet i små tern. Rist ternene t på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

spidskålcherry- eller blommetomaterdild
10 min.
Forbered grøntsagerne

Flæk kålen i 8 både. Halvér tomaterne og pluk dildtoppene fra stilkene.

15 min.
Damp kålen

Kom pande eller gryde og dæk bunden med vand. Kom låg på panden og damp kålene i ca 5 min., indtil de er blevet gennemsigtige.

Krydr kålene med salt og og anret på et fad.

krystal karlcreme frisk 9%
20 min.
Rør dressingen

Riv osten i en lille skål og tilsæt creme frisken. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.

30 min.
Anretning

Vend kødet med kålen og anret croutonerne, tomaterne, dressingen og dilden henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!