0
Stegt okse i lun salat med tomater, dild og dressing på krystal karl

Stegt okse i lun salat med tomater, dild og dressing på krystal karl

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

hakket oksekødgyroskrydderi
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/4 tsk salt pr. pers. Rør det godt rundt i kødet, og lad det stå til senere.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
5 min.
Steg brødet

Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., til de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør dem til fedtsugende papir. 

spidskålcherry- eller blommetomaterdild
10 min.
Forbered grøntsagerne

Flæk kålen i 8 både, halvér tomaterne, og pluk dildtoppene fra stilkene.

15 min.
Damp kålen

Kom kålen i en pande eller gryde, og dæk bunden med vand. Kom låg på, og damp kålen i ca. 5 min., til den er gennemsigtig.

Krydr kålen med salt, og anret den på et fad.

krystal karlcreme frisk 9%
20 min.
Rør dressingen

Riv osten ned i en lille skål, og tilsæt creme frisken. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers., til det får godt med farve, og er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Vend kødet med kålen, og anret croutonerne med tomater, dressing og dild henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
29,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,3 g
Kulhydrat:
35,1 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
7,7 g
Protein:
38,5 g