Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/4 tsk salt pr. pers. Rør det godt rundt i kødet, og lad det stå til senere.
Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., til de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør dem til fedtsugende papir.
Flæk kålen i 8 både, halvér tomaterne, og pluk dildtoppene fra stilkene.
Kom kålen i en pande eller gryde, og dæk bunden med vand. Kom låg på, og damp kålen i ca. 5 min., til den er gennemsigtig.
Krydr kålen med salt, og anret den på et fad.
Riv osten ned i en lille skål, og tilsæt creme frisken. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers., til det får godt med farve, og er gennemstegt.
Vend kødet med kålen, og anret croutonerne med tomater, dressing og dild henover.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften