Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/4 tsk salt pr. person. Rør det godt rundt i kødet og lad stå til senere.
Skær brødet i små tern. Rist ternene t på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Flæk kålen i 8 både. Halvér tomaterne og pluk dildtoppene fra stilkene.
Kom pande eller gryde og dæk bunden med vand. Kom låg på panden og damp kålene i ca 5 min., indtil de er blevet gennemsigtige.
Krydr kålene med salt og og anret på et fad.
Riv osten i en lille skål og tilsæt creme frisken. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.
Vend kødet med kålen og anret croutonerne, tomaterne, dressingen og dilden henover.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften