0
Stegt okse i selleri/kartoffelpure med bagte porrer

Stegt okse i selleri/kartoffelpure med bagte porrer

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleribagekartoflerfløde 9%citron
1 min.
Pureen

Skræl sellerien og kartoflerne, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Hæld vand i, indtil det dækker, og lad grøntsagerne koge i 15 min. under låg, indtil de er helt møre. 

Dræn vandet fra, og blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, imens fløden tilsættes. Smages til med salt og citronsaft. 

porrecitron
10 min.
Porren

Forvarm ovnen til 225 grader.

Flæk porren, skyl den grundigt, og skær den i stykker, der svarer til ca. 4 fingres længe. Læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Lad dem bage i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre. Top med citronsaft lige før servering. 

sous vide oksekød
20 min.
Kødet

Tag kødet ud af posen (kom evt. fonden i selleripureen), og bryd det i mindre stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i et par dråber olie. Lad det få godt med farve på to sider, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet henover puréen sammen med de bagte porrer.

Velbekomme!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
31,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
44,9 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
30,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?