Skræl sellerien og kartoflerne, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Hæld vand i, indtil det dækker, og lad grøntsagerne koge i 15 min. under låg, indtil de er helt møre.
Dræn vandet fra, og blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, imens fløden tilsættes. Smages til med salt og citronsaft.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Flæk porren, skyl den grundigt, og skær den i stykker, der svarer til ca. 4 fingres længe. Læg stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Lad dem bage i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre. Top med citronsaft lige før servering.
Tag kødet ud af posen (kom evt. fonden i selleripureen), og bryd det i mindre stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i et par dråber olie. Lad det få godt med farve på to sider, og krydr med salt og peber.
Servér kødet henover puréen sammen med de bagte porrer.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften