0
Stegt okse i tex mex salat med avokado, tomater og syltet rødløg

Stegt okse i tex mex salat med avokado, tomater og syltet rødløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghummen

Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.

rødløg
3 min.
Hak rødløget

Hak rødløget i tynde strimler og overfør til en stor skål. Tilsæt 2 spsk. eddike pr. person, krydr med lidt salt og sukker og rør det rundt. 

cherry- eller blommetomaterspidskålavokado
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak kålen i tynde strimler, skær tomaterne i skiver og avokadoen i tern.

Overfør det til skålen med rødløget.

Vend det hele godt sammen og smag salaten til med 1/2 spsk. olie pr. person + salt, peber og citronsaft.

hakket oksekød 3-6%MK mexicansk krydderi
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 minutter under omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet gennemstegt. Tilføj derefter krydderiblandingen og rør rundt til det er ligeligt fordelt.

Smag til med salt og peber, overfør til salaten og vend det godt rundt.

25 min.
Anretning

Fordel sorghummen i skåle og anret salaten henover.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
578 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
42,6 g
heraf sukkerarter:
5 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?