0
Oksekødboller med syrlige beder og taboulleh med forårsløg og grønkål

Oksekødboller med syrlige beder og taboulleh med forårsløg og grønkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbedercitron
1 min.
Bederne

Kom bederne i en gryde, og dæk med vand. Kog dem i ca. 25 min., indtil de er møre, når man stikker en kniv igennem dem.

Kom efterfølgende bederne i koldt vand, og smut skrællen af. Skær dem i tynde skiver, og vend dem i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt, peber og citronsaft.

forårsløggrønkålpersillebulgur
3 min.
Taboullehen

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det og grønkål og persille grundigt. 

Hak forårsløg og bladene fra grønkålen fint.

Varm en pande op ved høj varme. Steg forårsløget og grønkålen i et par dråber olie i ca. 4 min. under omrøring. Imens hakkes persillen fint.

Kom forårsløg, grønkål og persillen op i en stor skål. Vend det rundt med 1/2 spsk. olie og smag til med citronsaft, salt og peber.

hakket oksekød 3-6%røget paprika
20 min.
Kødet

Rør kødet sammen med paprika og 1/4 tsk. salt pr. person. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person 3 min. på to sider. 

30 min.
Anretning

Servér de stegte kødboller sammen med taboullehen og rødbederne. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
44,6 g
heraf sukkerarter:
12,3 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
34,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?