0
Oksekødboller med syrlige beder og taboulleh med forårsløg og grønkål

Oksekødboller med syrlige beder og taboulleh med forårsløg og grønkål

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødbedercitron
1 min.
Bederne

Kom bederne i en gryde, og dæk med vand. Kog dem i ca. 25 min., indtil de er møre, når man stikker en kniv igennem dem.

Kom efterfølgende bederne i koldt vand, og smut skrællen af. Skær dem i tynde skiver, og vend dem i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt, peber og citronsaft.

forårsløggrønkålpersillebulgur
3 min.
Taboullehen

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det og grønkål og persille grundigt. 

Hak forårsløg og bladene fra grønkålen fint.

Varm en pande op ved høj varme. Steg forårsløget og grønkålen i et par dråber olie i ca. 4 min. under omrøring. Imens hakkes persillen fint.

Kom forårsløg, grønkål og persillen op i en stor skål. Vend det rundt med 1/2 spsk. olie og smag til med citronsaft, salt og peber.

hakket oksekød 3-6%røget paprika
20 min.
Kødet

Rør kødet sammen med paprika og 1/4 tsk. salt pr. person. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person 3 min. på to sider. 

30 min.
Anretning

Servér de stegte kødboller sammen med taboullehen og rødbederne. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
44,6 g
heraf sukkerarter:
12,3 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
34,6 g