0
Stegt perlebyg med kylling, soya og sweet chili

Stegt perlebyg med kylling, soya og sweet chili

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør. Spred efterfølgende perlebyggen ud på et fad, så den kan køle lidt af.

kyllingebryst uden skind
3 min.
Kødet

Skær kødet i stykker på ca. 2x2 cm, krydr dem godt med salt, og gem dem til senere.

hvidkålhvidløg
10 min.
Kål og hvidløg

Skyl kålen grundigt, og hak den i strimler. Pil hvidløget, og hak det fint.

peanuts
15 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag nødderne af varmen, hak dem groft, og gem dem til senere.

ægtamari/soyaSød chilisauce
20 min.
Stegning

Varm en stor wok, gryde eller to pander op ved høj varme. Kom 1/2 spsk. olie pr. person på, og steg kålen grundigt. Evt. i flere etaper, hvis man laver mad til flere. På den måde får kålen mere farve. Tilsæt kylling, hvidløg og  perlebyg. Steg grundigt i ca. 5 min. under omrøring. Knæk æggene ud i retten, og steg dem lidt med under omrøring.

Hæld soya og sweet chili i lidt efter lidt, og smag på retten undervejs. Tilsæt evt. ekstra salt eller eddike, og krydr med peber.

30 min.
Anretning

Fordel retten i skåle, og top med de ristede peanuts.

Velbekomme!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
18,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
53 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
15 g
Protein:
43,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?