0
Stegt rødfisk mujaddara med mynteyoghurt og tomat/agurkesalat (4 pers.)

Stegt rødfisk mujaddara med mynteyoghurt og tomat/agurkesalat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fisken. De kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Mujaddara: Kog de grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min. Skræl løget, halvér og skær det i meget tynde skiver - evt. på et mandolinjern. Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkgyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Varm nu lidt olivenolie op på panden og kom krydderiblandingen på sammen med risene og rør rundt. Kom de kogte linser og det meste af vandet fra linserne på, så det netop dækker. Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Kom korender i og lad det hele trække under låg i 5 min. Ved servering vendes de ristede løg i.

Mynteyoghurt: Rør yoghurt med lidt citronskal og citronsaft samt 2/3 af det hakkede mynte. Smag til med salt, peber og lidt sukker - lad den trække i 10 min.

Tomat/agurkesalat med mynte: Skær tomat og agurk i tern, kom dem i en sigte og drys med lidt salt - lad dem dryppe af i 10 min. Hak rødløget fint - vend det sammen med de saltede tomater/agurker og kom citronsaft, det sidste hakkede mynte og lidt god olivenolie på - lad det trække 5-10 min.

ASAs Mujaddarablanding består af: Spidskommenfrø, korianderfrø, safran, allehånde, kanel, kommen, cayennepeber og laubær.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?