0
Stegt rødspætte/skærising med blomkålspure, grillet citron og søde kartofler

Stegt rødspætte/skærising med blomkålspure, grillet citron og søde kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålhærvejsost
1 min.
Lav blomkålspuréen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Sæt en gryde med vand over at koge. Skær blomkålen i grove stykker. Kog dem i ca. 15 min., indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske. 

Sigt vandet fra (men gem det), og mos blomkålen med et piskeris, foodprocessor eller en stavblender, til den har en cremet konsistens. Tilfør lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos. 

Riv osten i, og smag til med salt og peber.

søde kartoflerhvidløgherbes de Provence
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen. Vend kartoflerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med krydderiblandingen, revet hvidløg og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

savoykålcitron
15 min.
Steg savoykålen

Riv kålbladene fra stilken, og skær dem i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt citronsaft, salt og peber lige før servering.

rødspættefilet
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side ved mellem varme i ca. 1 minut.

Vend fisken om på den anden side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr den med salt. Halvér citronen, og steg den på skærefladen, indtil den får godt med farve. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, blomkålspuré, kål og den grillede citron.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
26,2 g
Kostfibre:
10,9 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?