0
Stegt rødspætte/skærising med cremede porrer og salat

Stegt rødspætte/skærising med cremede porrer og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerporrerhvidløgPiskefløde
1 min.
Kartofler og porre

Kog kartoflerne i saltet vand i en gryde med låg i ca. 15-20 min., til de er møre. 

Snit porren fint. Brug både den lyse og den grønne del, men kassér evt. den allergroveste grønne top. Skyl porren igen, når de er skåret. 

Hak hvidløg fint. 

Sautér porre og hvidløg i olivenolie på en varm pande i 3-5 min., til de er let møre, men ikke har taget farve.

Kom fløde på, og lad det simre i 8-10 min., til det hele er cremet og lækkert. Smag til med salt. 

citronhjertesalatagurkdild
10 min.
Salat

Skær citronen i både. 

Snit salaten, skær agurken i skiver, og pluk dild groft.

Anret salat, agurk og dild på et lille fad, og krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie og eddike inden servering. 

rødspættefilet
18 min.
Fisk

Dup evt. rødspættefileterne tørre. Vend dem i mel. Steg fisken i olie på en varm pande i 1-2 min. på hver side, eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

Krydr fisken med salt. 

 

28 min.
Anretning

Anret rødspættefileter med cremede porrer og kartofler, og servér straks med salat og citronbåde til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?