Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i saltet vand i en gryde med låg i ca. 15-20 min., til de er møre.
Snit porren fint. Brug både den lyse og den grønne del, men kassér evt. den allergroveste grønne top. Skyl porren igen, når de er skåret.
Hak hvidløg fint.
Sautér porre og hvidløg i olivenolie på en varm pande i 3-5 min., til de er let møre, men ikke har taget farve.
Kom fløde på, og lad det simre i 8-10 min., til det hele er cremet og lækkert. Smag til med salt.
Skær citronen i både.
Snit salaten, skær agurken i skiver, og pluk dild groft.
Anret salat, agurk og dild på et lille fad, og krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie og eddike inden servering.
Dup evt. rødspættefileterne tørre. Vend dem i mel. Steg fisken i olie på en varm pande i 1-2 min. på hver side, eller til den er akkurat gennemtilberedt.
Krydr fisken med salt.
Anret rødspættefileter med cremede porrer og kartofler, og servér straks med salat og citronbåde til.
Kundekommentarer ()