0

Stegt rødspætte med gulerod, tomat, fennikel og brunet smør med hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Bland rugmel med salt og peber på en flad tallerken. Vend fisken i rugmelet og steg rødspætterne i halvt smør og halvt olie i 1-2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Sauté: Fenniklen, hvidløgsfed, gulerødder og 1 skalotteløg skæres i tynde strimler og stave. Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. Krydres med lidt salt og peber. Efter 4 min. tilsættes cherrytomaterne og svitses.

Brunet smør: Brug ca. 75 g smør og smelt smørret til det er ”bruset af”. Tag det af varmen og tilsæt hakkede hasselnødder og 2 spsk. soja.

Server retten med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften