Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge.
Skær persilleroden i grove stykker. Kog dem i ca. 10 min., indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.
Sigt vandet fra, og mos persilleroden med et piskeris eller en stavblender, til mosen får en cremet konsistens. Tilfør fløden undervejs for at få den optimale konsistens. Mosen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.
Smag til med salt og peber.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kom raspen i en pande (evt. med forskellige krydderier, man har liggende), og varm op ved middel varme ved jævnlig omrøring. Rist raspen af, indtil den får godt med farve.
Pluk kålen i mundrette stykker. Tag raspen af panden, varm op ved høj varme, og steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Krydr kålen med salt og citronsaft, og top med raspen lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 1 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr med salt, og servér straks. Steg efterfølgende citronen på skærefladen, indtil den har fået godt med farve.
Servér fisken med persillerodspuré, kartofler og kålsalat.
Kundekommentarer ()