0

Stegt rødspætte og persillegrønt

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rør DDV Plante 70, hakket persille, salt, peber og evt. lidt hvidløg sammen til det får en grønlig farve.

Varm 1 tsk DDV plante 70 op på stegepanden. Krydr rødspættefileten med salt og citronpeber, fold den sammen som en rulle eller læg den dobbelt sammen og steg den ved svag varme på stegepanden.

Varm olien op på en pande. Skær løg og evt. lidt hvidløg i tern og svits det i den varme olie ved svag varme, til det har fået lidt farve.

Tilsæt bønner, der er flækket og halveret, hvidkålen der er snittet fint, og peberfrugten der er strimlet fint. Svits det hele i ca 5 minutter, afhængig af hvor meget bid man vil have i grønsagerne.

Anret den varme fisk og grønsagsblandingen på en tallerken med persilleblandingen ovenpå.

Husk der skal være bid i grønsagerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.