0
Stegt rødspætte Pico de Gallo
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødspættefilet
1 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side ved stuetemperatur til senere.

ris, basmati
5 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

tomaterrødløggrøn chiliavokadolime
10 min.
Pico de Gallo

Skræl løget, og snit det i små tern.

Fjern kernerne på chilien, og snit den helt fint.

Skær tomaterne i lidt store grove tern, og gør det samme med avokadoen. 

Bland alle ovenstående dele i en skål.

Husk, at du kan selv bestemme chilimængden, men det er vigtigt, at den bider lidt.

Smag til med rigeligt limesaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Pico de Gallo'en må godt være dejligt syrlig.

rødspættefilet
20 min.
Fisken

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.

Steg fisken i 2-3 min., vend den, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret ris i bunden af en dyb tallerken.

Kom Pico de Gallo ved siden af, og fisken ovenpå risene, og drys retten med skyllet, tørret og hakket eller plukket koriander.

NB. PÅ billedet er det stegt laks, men du får rødspættefilet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
901 kcal
Fedt:
54,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
64,7 g
heraf sukkerarter:
5,6 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
33,4 g