0
Stegt rødspætte med spaghetti & svampe
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

citron
1 min.
Syltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt, eller brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det trække i 20 min.

græskarkerner
5 min.
Ristede græskarkerner

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag kernerne i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popcorn. Knus dem evt. let i en morter. Kernerne kan også ristes på en tør pande, til de begynder at poppe.

brun mark-champignonhvidløg
10 min.
Svampe

Vask og soignér svampene, og skær dem i passende stykker. Rist dem i lidt smør, og husk at krydre dem godt med salt og peber. Skræl og skær halvdelen af hvidløgsfeddene i grove skiver, og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv. Drys 1/2 tsk. groft salt på, og mos videre med kniven, til hvidløget er most til en fin puré. Tilsæt puréen til svampene.

spaghetti, 50% fuldkorn
25 min.
Pasta

Sæt en stor gryde vand over til pasta. Husk at salte vandet godt! Vandet skal være salt som en tår af Middelhavet!

Kog pastaen efter anvisning på emballagen (husk, at den gerne må være kogt al dente). Dræn pastaen, og vend den sammen med lidt ekstra jomfru olivenolie, friskrevet parmesanost (gem lidt til anretningen), plukket timian (brug 1/2), hakkede, ristede græskarkerner og syltet citron (saften skal også med). Vend de ristede svampe sammen med pastaen. Krydr det hele med masser af sort peber og evt. lidt salt. Pas på med salt, da citronsaften og hvidløget allerede er saltet.

rødspættefilethvidløgtimian
30 min.
Fisk

Soignér fisken, og fold fileterne på den lange led. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. i lidt olie på en varm pande. Læg resten af hvidløgsfeddene (let knuste og upillede) på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par timiankviste samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10. Nu er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med stegte hvidløg og timian, og riv gerne lidt ekstra parmesanost over.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?