Jordskokkemousse: Skræl 400 g af jordskokkerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt mælk så det lige dækker. Kog dem til de er meget møre. Sigt mælken fra (gem den) og blend jordskokkerne. Brug evt. lidt af mælken for at få den rette konsistens på moussen. Moussen smages til med salt, peber, citronsaft og en smørklat.
De sidste 100 g jordskokker skrælles og skæres i tynde skiver. Svits dem i lidt olie på en pande i ca. 2-3 min. og krydr med salt og peber. Anret skiverne oven på moussen (på billedet er moussen anrettet med en form - hvilket ikke er nødvendigt) og drys med friskhakket persille.
Fisk: Fileterne vendes i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i halvt smør og halvt olie i ca. 2 min. på hver side. Drys lidt friskhakket persille på toppen inden servering.
Server sammen med små kartofler og evt. smørsauce.
Kommentarer og forslag til opskriften