Start med at tænde ovnen på 210 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem ud i grove stykker. Gnid dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne på en plade i ca 25. min, til de har taget farve og er blevet møre. Når kartoflerne kommer ud af ovnen, vender du dem med harissablandingen.
Skyl bladselleri og kål. Snit begge dele super tyndt med en skarp kniv. Skræl grapen, og fjern alt det hvide. Skær den herefter i tynde skiver, og skær skiverne ud i mundrette bidder.
Vend grape, overskydende grapesaft, kål og bladselleri sammen i en skål.
Krydder rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem derefter i mel.
Steg fileterne i ca. 2 min. på hver side på en godt varm pande i en 1 spsk olie pr. person, til de har taget godt med farve.
Anret de varme, krydrede kartofler på en tallerken. Kom råkosten ved siden af og fisken ved.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften